Wednesday, March 19, 2014

My BabyMy Baby girl 
Inilah perasaannya bila menjadi seorang ibu...tidak ada ayat mahupun perkataan yang sempurna bagi memgambarkan kebahagian bila menatap wajahnya kali pertama, melainkan rasa syukur yang tidak terhingga sehingga kini. Sungguh besar dan tidak ternilai kasih sayang Mu Ya Allah kepada hamba-hamba Mu ini. Semoga aku dan suami diberikan petunjuk dan sentiasa dirahmati agar mampu menunaikan tanggungjawab dalam membesarkan amanah Allah ini dengan penuh kasih sayang. Tiada ibubapa didunia ini yang tidak mengharapkan kebaikkan untuk setiap anak mereka, semoga anak mama sentiasa dirahmati Allah, dikurniakan kesihatan yang baik, akal yang cerdas dan bijak, hati dan akhlak yang baik, menjadi anak solehah. Dijauhi segala musibah dan kejahatan dunia akhirat. Semoga mendapat kejayaan dunia akhirat. Hanania, semoga nama mu yang kami berikan menjadi doa buat dirimu setiap masa. Hanania, yang dikasihi Allah. Amin...

Handbag & Red Colour

Semenjak dah jadi mak orang ni aku rasa macam suka ja dengan handbag warna merah orange dan seangkatan dengannya. Kasut pun berkenan betol warna yg sama.


posted from Bloggeroid

Tuesday, March 18, 2014

::Semangat Hidup Ku::::Penyeri Kehidupan::Jeruk PenangJeruk Penang macam wajib je beli setiap kali ke sini. Antara yang boleh didapati
Jeruk Nasir
 Georgetown Penang. Berhadapan Mydin
Jeruk Madu Pak Ali


Keistimewaan jeruk madu Pak Ali. 
Semestinya mai dari Tanjung /Pulau Mutiara / Pulau Pinang @ Penang
Menggunakan gula pasir (Tidak menggunakan gula sakarin /ibu gula)
Menggunakan air yang dimasak dan ditapis
Menggunakan cuka epal
Air jeruk tersebut boleh diminum sebagai jus dan tidak akan menyebabkan batuk 
(seperti ditulis di banner mereka)
Monday, March 17, 2014

First Outstation

Cerita bulan lepas. First outstation after my maternity leave. Broken my heart. My precious 'terpaksa' daku tinggalkan bersama my mom n dad disebabkan tuntutan kerja. Kalau ikut hati rasa nak berenti terus dan focus untuk jaga anak saja. Tapi apakan daya, dan bagi memujuk hati terpaksa dan memaksa hati untuk menyukai apa jua yang harus dilalui bagi menjalankan tugas, kerana ianya juga adalah satu tanggungjawab dan amanah. 

Kali ni nasib berpihak kepada aku kerana tempatnya tidaklah sejauh mana, yang lain terpaksa travel jauh kali ni. Penang, here's we go.

Bayview Hotel, Georgetown Husband aku kata macamana nak beli katil saiz king sedangkan 
yang ada pun aku kecilkan. Alasan
  Ruang kerja ini sungguh praktikal untuk aku gunakan.


 TV yang sentiasa aku on. Biar bunyi bising sikit

 Hari siang yang mendamaikan. 


 Terima kasih penganjur kerana menyediakan tempat yang selesa. Jimat duit opis daku. 
Silakan lah menjemput saya lagi dan selalu-selalulah ^_^


Mr. Husband yang hantar kali ni dan dia ku paksa teman aku tidur untuk malam pertama. Pagi-pagi lepas nsubuh dia trus pergi kerja. Malam kedua terpaksa la aku tidor berseorangan,  paling aku tak suka ialah ada iklan cerita seram atau hantu. Kenapa ek, setiap kali aku dok sorang mesti ada iklan yang tidak berguna macam ni. I cuba juga menyibukkan diri membuat apa yang perlu, buku-buku dan segala nota aku keluarka dan letak secara berselerak atas katil, seolah-olah space yang ada cukup untuk aku sorang ja tido. Baca doa banyak2, pastu start membaca sampai la aku terlelap.

Jadual kali ini adalah sangat padat. Start pukul 8 pagi dan aku hanya boleh berehat masuk ke bilik selepas jam hampir 11 malam. Yes ada tea break, lunch and dinner. Tapi aku tak sempat snap apa2 pic pun time ni coz perlu bergegas to be always on time. Thank you organizer, jemputlah saya lagi ye. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails